Club Ferrari Belgio  

Go Back   F-Chat.eu > Nederland/België > Ferrari- Praat

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 01-04-2007, 21:52
nofear02's Avatar
nofear02 nofear02 is offline
F1 world champion
Site-Owner
 
Join Date: Aug 2006
Location: Z'drecht-Holland
Posts: 14,217
Default F-Chat lessen & tips..

Het meeste staat al wel in de handleiding, maar die ís al zo lang, en niet iedereen heeft zin dat hele verhaal door te worstelen (hoewel het wel netjes in paragrafen met titels staat). Vandaar hier een speciale draad met uitleg over van allerlei foefjes, opties, mogelijkheden op de site, onderverdeeld in ''lessen''. Neem het eens door want er is zoveel mogelijk op en met deze site! Maakt het gebruik ervan veel dieper en handiger!

Hierbij de index van wat er in deze draad staat:

Les 1 - today's posts
Les 2 - foto's uitvergroot bekijken
Les 3 - hoofd-indexpagina inkorten
Les 4 - what's going on
Les 5 - verwijzen naar andere post.
Les 6 - andere kleurstelling
Les 7 - de officiele 'friends'
Les 8 - smilies (lachebekjes / gezichtsuitdrukkingen)
Les 9 - uploaden foto's in t nederlands
Les 10 - de standaard info-handleiding van vBulletin (deze software)
Les 11 - plaatsen 'avatar' (='schermafbeelding' oftewel zo'n 'plaatje' naast je naam)
Les 12 - plaatsen 'profielfoto'. (= de grote foto in je profiel)
Les 13 - Members List (en zoekfunctie daarin)
Les 14 - Rules, en het Aandachtsteken (om te laten veranderen)
Les 15 - Vertalingen / andere talen
Les 16 - Search- functie
Les 17 - Inklappen van delen van het forum ?
Les 18 - prive-berichten lezen/ versturen (private-messages in t engels)
Les 19 - menu in een andere taal: waaronder nederlands!
Les 20 - een bericht van jezelf of iemand anders terugvinden
Les 21 - je profiel veranderen

.

Last edited by nofear02; 07-02-2009 at 15:48..
Reply With Quote
  #2  
Old 01-04-2007, 22:00
nofear02's Avatar
nofear02 nofear02 is offline
F1 world champion
Site-Owner
 
Join Date: Aug 2006
Location: Z'drecht-Holland
Posts: 14,217
Default Les 1 - Today's posts

Als je regelmatig op de site komt en je vraagt je alleen maar af wat er nieuw gepoost is sinds jouw vorige bezoek: ga dan naar 'user controls' in die blauwgrijze balk bovenaan (witte woordje, 3e van links) en als je dat aanklikt dan zie je:

User Controls:
Today's Posts

En als je dan die 'today's posts' aanklikt dan verschijnt in het zwart alle regels/threads waar iets nieuws geplaatst is dat je nog niet gelezen hebt.

Dan kan je zó het rijtje aflopen van; heey, dat lijkt me wel leuk, ff kijken, en dan doe je daarna weer: " <- " linksbovenaan in je IE, = vorige pagina, enz enz.

Dan hoef je niet helemaal door het hele menu te fietsen.. . Het kán wel hoor, want in elk forum waar iets nieuws is geplaatst, is de kleur van het vakje wit. Heb je het gelezen dan is dat vakje blauw.
.

Last edited by nofear02; 11-07-2008 at 23:16..
Reply With Quote
  #3  
Old 01-04-2007, 22:12
nofear02's Avatar
nofear02 nofear02 is offline
F1 world champion
Site-Owner
 
Join Date: Aug 2006
Location: Z'drecht-Holland
Posts: 14,217
Default Les 2 - foto's uitvergroot bekijken

Nieuwelingen weten het meestal niet, maar veel foto's op deze site, kan je uitvergroot bekijken. Op F-Chat.eu staan ze namelijk in een hogere resolutie ge-upload dan je ze ziet. Ze zijn namelijk dan wel op 800/800 zichtbaar gemaakt, maar de max resolutie is 1024 x 980.

Is een foto groter dan dat je hem zíet, dan herken je dat aan het handje dat verschijnt als cursor, als je de muis over de foto beweegt.

Dan moet je met je muis even 1x erop klikken, en dan nóg een keer in de foto, (bij sommige systemen moet je eerst even met je muis rechtsonder over de foto surfen en dan verschijnt er een blauw-oranje uitvergroot-teken, en moet je dáár even op drukken). En dan de toest <F11> indrukken en...... woow, dan heb je de foto in t groot! Zeker als je níet de geschiedenis van reeds-bezochte-sites-van-vandaag, deze week, vorige week, etc, links zichtbaar heb staan (= een optie bij IE).

Dergelijke grote foto's heeft deze site dus vóór op de andere. Wil je dus van je beeldscherm even een schilderij maken, dan kan je een mooi plaatje neerzetten en er een tijdje naar kijken...

Weer normale maat terug? = weer <F11> intoetsen, dan weer op de foto klikken en dan pijltje terug (linksboven op je beeldscherm) en voila.

Dus als je de gecompimeerde foto bekijkt, dan is ie soms niet mooi, maar na klik, klik, en F11, wél!

Hierbij een voorbeeldje. Probeer maar!
.
Attached Images
File Type: jpg 2007 03 mrt 31 ramon testa 001.jpg (179.4 KB, 83 views)

Last edited by nofear02; 11-07-2008 at 23:16..
Reply With Quote
  #4  
Old 03-04-2007, 19:25
nofear02's Avatar
nofear02 nofear02 is offline
F1 world champion
Site-Owner
 
Join Date: Aug 2006
Location: Z'drecht-Holland
Posts: 14,217
Default Les 3- Hoofd-indexpagina inkorten

De hoofd-indexpagina van F-chat.eu, dus waar de indeling staat van
-community
-europe
-world
-various
etc

kan je iets inkorten. Zoals de sectie 'world'; daar zit voorlopig toch nog niks in. Als je even op die grijze regel waar dat woord staat, helemaal naar rechts gaat; dan zie je daar een dubbele pijl omhoog staan. Klik je daarop, dan schuift die sectie in elkaar. Klik je weer op die pijltjes dan komt ie weer te voorschijn.

Check je nieuwe poosts op de manier zoals beschreven in les 1, dan maakt het niks uit dat die onderverdeling van die sectie niet zichtbaar is, nieuwe poosts zie je dan tóch wel staan bij 'today's posts'.

Als je je indexpagina echter een beetje inkort, dan kan je makkelijk naar die onderste balken zonder te hoeven scrollen.
.

Last edited by nofear02; 11-07-2008 at 23:15..
Reply With Quote
  #5  
Old 03-04-2007, 19:42
nofear02's Avatar
nofear02 nofear02 is offline
F1 world champion
Site-Owner
 
Join Date: Aug 2006
Location: Z'drecht-Holland
Posts: 14,217
Default Les 4 - What's going on

Als je op die hoofd-indexpagina helemaal naar beneden gaat, dan zie je daar de sectie: 'what's going on' staan. Ook weer met die pijltjes aan de rechterkant. Moet je zelf even kijken of ze nou bij jou 'open' staan (zichtbaar) of 'dicht' (verdwenen).

De 1e lijn is:
Currently Active Users. Daar kan bijv staan: 10 (7 members and 3 guests)
Daar zie je dan het rijtje members staan dat online was in het afgelopen uur. Jouw aanwezigheid blijft tot 60 minuten na je laatste activiteit nog even staan.
Bijv:
nofear02, admin+, Marcello+, Mondialseeker+, DinoGT4, Pterps+, Reiben+
Het plusje achter de naam wil zeggen dat die persoon op jouw buddy-list staat. Die heb je er ooit aan toegevoegd (zie de handleiding)

De 2e lijn is:
Een paar statistiek-gegevens. Daar zie je het huidige aantal draden, berichtjes, leden, en actieve leden; zij die ooit na hun inschrijving nog eens teruggekomen zijn en daadwerkelijk zijn gaan lezen. Of een criterium daarbij is of je wel of niet een post geplaatst hebt weet ik eigenlijk niet. Ik dacht het niet.
Bovendien kan je daar altijd even kijken wie de laatst ingeschreve, dus nieuwste, member is. Afijn; er staat dan dus bijv:
F-Chat.eu Statistics
Threads: 131, Posts: 1,747, Members: 50, Active Members: 44
Welcome to our newest member, zanti70

3e lijn is er niet altijd:
Today's Events. Die staat er alleen als er op calendar een 'gebeurtenis' staat bij de dag van vandaag. Die zie je dan hier terugkomen. Kan handig zijn
Reply With Quote
  #6  
Old 09-04-2007, 09:08
nofear02's Avatar
nofear02 nofear02 is offline
F1 world champion
Site-Owner
 
Join Date: Aug 2006
Location: Z'drecht-Holland
Posts: 14,217
Default Les 5 - verwijzen naar andere post.

Willen jullie nou iemand (of iedereen) wijzen op een post in een andere sectie, dan kan je daarnaar verwijzen dmv een link. Elke post heeft namelijk een nummer, en heeft in de database van deze site een onderliggende code.
Als je die code kopieert en in je nieuwe post neerzet, dan hoeft iedereen alleen nog maar even op die link te klikken en ze zitten er meteen . Dat is dan in een apart pop-up scherm, onderaaan staat 'close this window', en dan ben je weer terug waar je was.

Zo'n code ziet er bijvoorbeeld zó uit: http://www.f-chat.eu/showpost.php?p=1365&postcount=2

Dit is handig in het geval je iets wilt vertellen of wilt toevoegen over iets, maar dat niet hoort op de plek (lees: in de draad) waar 'de aanleiding daartoe' staat. Bijvoorbeeld: in de Ferrari Owned Presentations (POS) horen hoofdzakelijk poosts te staan van F-eigenaren die een klein stukje schrijven en een paar foto's plaatsen. Je mag daar natuurlijk best even kort op reageren, maar daar moet dan geen hele verhandeling staan over wat voor soort grill een 355 kan hebben, of weet ik veel wat, (ik geef zó maar een voorbeeld). Of: in de fotogallerij heeft iemand een fraaie auto gespot, en je wil daar flink iets over zeggen; dan moet dat even in de hoofddraad. Want in de auto-gespot draad horen hoofdzakelijk foto's te staan.

Hoe gaat het dan precies in zijn werk:

- rechtsboven in de donkergrijze kop van een post, zie je helemaal rechts een wit getal staan met een streepje eronder en met een hekje ervoor. Dus #6.
- als je daar met je muis op gaat staan dan verschijnt er een handje
- dan kan je gewoon met je linkermuisknop dat indrukken
- dan verschijnt die post in een apart groot pop-up scherm, en zie je in je wite adres-balk helemaal bovenaan de code staan
- dan met je RECHTERmuisknop even 1x aanklikken en die hele regel wordt blauw, en je ziet in het rijtje van opties staan: kopiëren. Daar klik je op met je LINKER muisknop. Dan zit ie nou 'onder' je muis (hij onthoudt hem)
- dan moet je nu eerst even dit pop-up scherm weg doen; dus naar onderen: close this window,
- daarna ga je naar de draad waar je er iets over wilt zegen; je drukt op 'new reply', je klikt weer met je RECHTER-muisknop en ziet in dat rijtje staan: 'plakken' en dan klik je daar op, en voila; die hele code staat in je nieuwe bericht! daarna kan je eronder of erboven verder typen.

Superstoer!
.

Last edited by nofear02; 11-07-2008 at 23:15..
Reply With Quote
  #7  
Old 13-04-2007, 21:36
nofear02's Avatar
nofear02 nofear02 is offline
F1 world champion
Site-Owner
 
Join Date: Aug 2006
Location: Z'drecht-Holland
Posts: 14,217
Default Les 6 - andere kleurstelling

Voor diegene die deze standaard-grijze instelling van de lay-out een beetje saai vinden, en nu eenmaal dol zijn op Ferrari-rood; je kan ook een iets andere kleurstelling kiezen (met rood dus). Dat noem je: een andere 'skin' kiezen.

Moet je even helemaal naar onderen gaan naar die onderste grijze balk, en dan naar links; daar zie je staan (links van 'english' of 'nederlands') een vakje met 'default style'. Als je dat pijltje aanklikt; dan kan je ook kiezen voor gray/red. Kijk maar eens wat er gebeurt dan . Je kan hem ook weer zó terugzetten hoor.
.

Last edited by nofear02; 11-07-2008 at 23:15..
Reply With Quote
  #8  
Old 24-04-2007, 21:50
nofear02's Avatar
nofear02 nofear02 is offline
F1 world champion
Site-Owner
 
Join Date: Aug 2006
Location: Z'drecht-Holland
Posts: 14,217
Default Les 7 - friends

Als jullie in die blauw-grijze balk kijken met die woordjes in het wit erin, dan zie je als 5e woordje van links 'friends' staan. Klik er maar eens op.

Er verschijnt dan een pagina met alle banners die je in toerbeurten linksboven in het hoofd van de site ziet staan. Je kan op die banners klikken en dan kom je rechtstreeks op de website van die friend = sponsor/helper terecht.

Ik noem het expres sponsor/helper en niet adverteerder. Het zijn namelijk bedrijven of mensen die ons toegezegd hebben mee te helpen met het zoeken en vinden van nieuwe members voor deze site. Dat vind ik namelijk veel belangrijker dan een bedragje te ontvangen. We willen immers groeien en een grote community worden van F-bewonderaars.

Het is daarom dat ik probeer bedrijven te vinden in allerlei verschillende bedrijfstakken. En de eerste helpers eerst even een beetje exclusiviteit geef voor hún business.

Bezoek aub eens hun websites en kijk ook daar eens rond, dat hebben ze wel verdiend. F-onderhoudsbedrijven leggen bijvoorbeeld een flyer van deze website in de F die ze 'doen', F-gerelateerde-produkten-verkopende bedrijven doen zo'n mededeling bij aankopen boven een bepaald bedrag, etc.

Op de friends-pagina heb ik voor elke helper een kort verhaaltje geschreven, ter korte introductie en aanprijzing. Het is in het engels, want we gaan tzt internationaal, ook de andere landen doen.

Google staat erbij omdat we ons daarbij aangemeld hebben.
.

Last edited by nofear02; 15-01-2009 at 11:13..
Reply With Quote
  #9  
Old 25-04-2007, 13:33
nofear02's Avatar
nofear02 nofear02 is offline
F1 world champion
Site-Owner
 
Join Date: Aug 2006
Location: Z'drecht-Holland
Posts: 14,217
Default Les 8 - smilies (lachebekjes / gezichtsuitdrukkingen)

Gebruik Smilies:

Mannen, let op het volgende: op een beeldscherm teksten typen naar anderen toe, die jouw gezichtsuitdrukking niet kunnen zien; dat vereist soms even 3x nadenken hóe je iets schrijft. We zijn hier allemaal vrienden van elkaar, met dezelfde passie, ik wil dus zo min mogelijk ruzies; het moet hier gezellig zijn! Daarvoor is het dan soms goed iets te weten over smilies die je in en boven je tekst kan typen. Die nemen namelijk de functie over van je gezichtsuitdrukking, zeg maar; je gemoedstoestand: de 'sfeer' waarin je je boodschap schrijft. Ik geef een voorbeeld; bedoel je iets grappig; dan kan je een tekentje achter of in die zin zetten, waardoor een glimlachend-gezichtje verschijnt. Die geeft dan de humor-functie weer. Bedoel je iets plagend; dan laat je het poppetje zijn tong uit steken. Zo zijn
er 13 gezichtsuitdrukkingen.

Als je een nieuw berichtje typt via ''post reply'' (NIET; quick reply) dan zie je daar al een heleboel smilies staan; waar je er één van kan uitkiezen om in je hoofdregel te verschijnen; dan geeft dat de sfeer aan voor je hele berichtje. Wil je IN je tekst iets zetten, dan moet je zelf even de code typen waarmee je computer het gezichtje vanzelf tevoorschijn tovert. Die code lijkt een beetje op een gezichtje als je je hoofd naar links overdwars doet. Kijk maar: : ) is bijvoorbeeld 2 ogen met een glimlach eronder. Die codes staan hier: http://www.f-chat.eu/misc.php?do=showsmilies

Dat is dus in de blauwgrijze balk met witte woordjes; het 2e woordje van links: search, die aanklikken, dan verschijnt als 2e optie FAQ (Frequently Asked Questions = Vaak Gestelde Vragen), dan verschijnt dit:
~User Maintenance
~General Forum Usage
~Reading and Posting Messages
dan de 3e opties Kiezen, dan staat daar tussen: What are smilies? , die aanklikken, in de tekst staat: click here , en dan kom je op die pagina met die codes. Vind je dat erg leuk of wenselijk om te gebruiken, selecteer dan even de tekst en print het uit, en leg het bij je computer.

Een voorbeeld: : ) (zonder spatie!) geeft het glimlachje, : D (zonder spatie!) geeft de dikke lach, enz enz.
Ik zal ze hier even typen (let op: de spatie moet er natuurlijk tussenuit, anders geeft ie gelijk dat gezichtje weer en kan ik niet laten zien hoe je het typt:

: ) = = glimlach
: D = = dikke pret
: p = = tong uitsteken = plagen
; ) = = knipoog
: ( = = bedenkelijk
: o = = verlegen/beschaamd
: mad: = = boos
: eek: = = geschrokken (bijv van de rekening van je F-grote beurt )
: cool: = = stoer
: confused: = = verwarrend; ff de weg kwijt

Sommige mensen typen het met een streepje ertussen; je krijgt dan niet het gezichtje, maar het heeft dezelfde functie: bijv :-) (het streepje is dan een neus, kantel je hoofd maar even naar links, dan zie je het meteen).
Je kan ook 2, 3 gezichtsuitdrukkingen achter elkaar zetten. Maak het overigens niet ál te druk in je tekst; t moet wel leesbaar blijven .
En het is ook helemaal niet verplicht, maar soms is het wel handig. En in ieder geval 'gezellig'! En dat willen we hier op de site!
.

Last edited by mavanhaasteren; 08-09-2008 at 16:59..
Reply With Quote
  #10  
Old 01-05-2007, 23:33
nofear02's Avatar
nofear02 nofear02 is offline
F1 world champion
Site-Owner
 
Join Date: Aug 2006
Location: Z'drecht-Holland
Posts: 14,217
Default Les 9 - uploaden foto's in t nederlands

Hierbij de instructie voor het foto's uploaden helemaal in t nederlands; als je de site-menu ook in t nederlands hebt. print het uit en leg het naast je computer en speel er maar eens mee. Lukt het dan nog niet, dan kom ik je ooit les geven, of laat ik het je hier zien . Maar als je het onderstaande stap voor stap probeert, dan kan het eigenlijk niet mis gaan! probeer maar!

Uploaden foto's / beelden:
Bij een nieuwe post druk je op postreply. Je krijgt dan een wit venster met: onderwerp, en bericht. Onder dat hele blok zit nog een lichtblauw blok waarboven staat ''overige opties". Als 2e blauwe tekstregeltje staat daar; bestande toevoegen, met daaronder beheer bijlagen; die moet je aanklikken. dan komt er een apart pop-up venster tevoorschijn. je ziet 5 witte blokjes (erboven staat in t blauw: bestand uploaden vanaf je computer); daarmee kan je 5 foto's van je comp uploaden naar de draad. je weet neem ik aan waar je foto of scan staat in je computer. je drukt op het woordje erachter; bladeren; en je fietst in je computer naar het bestandje dat je wilt uploaden. heb je 1, 2, 3 of 4 foto's uitgezocht, dan druk je daarnaast op ''uploaden''. Dan verschijnt er ''Een ogenblik geduld - Bestand(en) aan het uploaden ... , en helemaal onderaan je beeldscherm, zie je ineens een wit vakje, waarin van links naar rechts groene blokjes verschijnen waarmee dat vakje 'volloopt'; die dus aangeven hoe ver het uploaden al gevorderd is. Wacht net zo lang tot je ziet staan: 'huidige bijlagen (xxx.kb)' met daaronder de bestandsnaam onderstreept. Dit kan soms even duren (!). Is ie klaar en zie je je dus die bestandsnamen staan als 'huidige bijlagen'. Eventueel kan je ze dan toch nog weer 'verwijderen''. Dan naar onderen: 'sluit dit venster'' en aanklikken. Niet op escape drukken of 'sluit dit venster' rechtsboven (!) want dan breek je de hele procedure af en gaat t feest niet door! en kan je weer overnieuw beginnen. En ben je bijna klaar, voor de zekerheid eerst nog drukken op: voorbeeld van bericht; dan kan je nog ff wat veranderen in de tekst, leestekens toevoegen oid. En je kan kijken of je nou eigenlijk wel de goeie foto'(s) genomen hebt.
En dan druk je op 'antwoord versturen''. Zet in het grijze blok 'overzichts bestandstypen' de pijltjes aan de rechterkant zó dat ze naar beneden wijzen, dan is t venster niet zo lang. Klik je namelijk die pijltjes aan, dan staan daar alle soorten files die je kan uploaden en de maximale grootte ervan. Ben je goed in die materie thuis; dan kijk je even. En anders laat je dat lekker zitten. Wel moet je weten dat het maximale formaat van foto's en afbeeldingen die je wilt uploaden is: 1280x1024 pixels. Is het groter, dan wordt het echter als het goed is automatisch verkleind.
.

Last edited by nofear02; 11-07-2008 at 23:14..
Reply With Quote
  #11  
Old 15-07-2007, 21:52
nofear02's Avatar
nofear02 nofear02 is offline
F1 world champion
Site-Owner
 
Join Date: Aug 2006
Location: Z'drecht-Holland
Posts: 14,217
Default Les 10 - de standaard info-handleiding van vBulletin (deze software)

http://www.f-chat.eu/faq.php?faq=vb_...vb_thread_rate

Hier kan je ook nog een berg info vinden. Heb je je menu in t nederlands staan (zie onder) dan krijg je ook gewoon alle info in t nederlands..

Dat gaat dan over de standaard dingen van deze forum-software van vBulletin.

Een aantal dingen heb ik er dus uitgehaald en zit ik in deze draad in mijn eigen bewoordingen uit te leggen, want niet iedereen is al even gevorderd met een computer en/of chat-fora, dus niet iedereen snapt het in de standaard-uitleg.

Maar er staat iig wel heeel veel in! Veel mogelijkheden hier hoor, zoals een zoek-functie en een poll-functie en zo.

.

Last edited by nofear02; 11-07-2008 at 23:13..
Reply With Quote
  #12  
Old 22-07-2007, 19:49
nofear02's Avatar
nofear02 nofear02 is offline
F1 world champion
Site-Owner
 
Join Date: Aug 2006
Location: Z'drecht-Holland
Posts: 14,217
Default Les 11 - plaatsen 'avatar' (='schermafbeelding' oftewel zo'n 'plaatje' naast je naam)

Mocht u brons of zilver zijn en graag ook zó'n avatar willen naast uw gebruikersnaam, dan moet u de gewenste afbeelding uploaden vanuit uw computer; dan moet u even ''abonnementen'' aanklikken (witte woordje bijna rechts in die blauwgrijze balk bijna bovenaan), dan ziet u links verschijnen uw ''control panel'', met dit eronder (als t in t nederlands staat):

Control Panel

Instellingen & opties

Handtekening wijzigen
E-mail & wachtwoord wijzigen
Profiel wijzigen
Opties wijzigen
Schermafbeelding wijzigen
Profielafbeelding wijzigen

bij die op één na laatste optie kunt u dus de gewenste afbeelding uploaden.

Klik er maar op, dan zie je rechts in het 2e blauw omrandde vak staan:

Je kunt je eigen afbeelding instellen met onderstaande velden.

Optie 1 - Voer de URL in van de afbeelding op een andere website

Optie 2 - Upload de afbeelding van je computer

Let op: de maximale toegestane grootte is 19,5 KB óf 80 bij 80 pixels (de kleinste).


dan dus de 2e optie nemen, en een foto selecteren uit uw computer, klikken op ''uploaden'', netjes even wachten tot hij klaar is (hij verkleint hem automatisch) en dan op ''wijzigingen opslaan'' klikken.

Last edited by nofear02; 11-07-2008 at 23:13..
Reply With Quote
  #13  
Old 22-07-2007, 20:05
nofear02's Avatar
nofear02 nofear02 is offline
F1 world champion
Site-Owner
 
Join Date: Aug 2006
Location: Z'drecht-Holland
Posts: 14,217
Default Les 12 - plaatsen 'profielfoto'. (= de grote foto in je profiel)

Iedereen kan sowieso een profielfoto neerzetten. Zet hier je droomauto neer, of je huidige wagen, of jezelf naast een Ferrari of zoiets. Dat is leuk. Dan zien we ook een beetje wie je bent.

Het instellen gebeurt in hetzelfde blok als hiervoor werd beschreven, over de avatar, alleen kies je dan die laatste optie natuurlijk: ''profielafbeelding wijzigen''. Deze aanklikken, weer in je computer op zoek naar een leuke foto, dan klikken op ''wijzigingen bewaren''.

Let op: de maximale toegestane grootte is 64,0 KB óf 480 bij 360 pixels (de kleinste).

.

Last edited by nofear02; 16-05-2008 at 13:01..
Reply With Quote
  #14  
Old 08-08-2007, 13:06
nofear02's Avatar
nofear02 nofear02 is offline
F1 world champion
Site-Owner
 
Join Date: Aug 2006
Location: Z'drecht-Holland
Posts: 14,217
Default Les 13 - Members List (en zoekfunctie daarin)

De Members-list van deze hele site.

In de blauw-grijze balk bovenaan deze site, met die witte woordjes erin, staat de Members List. Klik je erop dan zie je op alfabet alle usernames van de mensen die zich ooit geregistreerd hebben op deze site. Usernames met getallen staan nog vóór de a. Je kan bovenaan ook een letter kiezen, dan krijg je alleen de usernames die beginnen met die letter. De usernames die beginnen met een getal staan onder het hekje (#). Klik je op het pijltje naast User Name, dan krijg je het andersom, dus eerst met de Z.

In de 2e kolom (posts) zie je het aantal posts dat iemand hier geplaatst heeft. Je ziet dat het woordje posts onderstreept is: ga je met de muis erover heen, dan verschijnt er een handje, dus je kan er op klikken, en dan krijg je de lijst op basis van het aantal geplaatste posts. Bovenaan staat dan degene met het meeste aantal, en zó verder aflopend naar beneden (klik je er nóg een keer op dan begint ie met de mensen die 0 posts geplaatst hebben).

Nou vind ik het aantal geplaatste posts niet zó belangrijk, maar wat wel leuk is, is dat je dan alle avatars op een rijtje ziet. Bijna iedereen die namelijk regelmatig post heeft zo'n avatar gezet. De enorme verscheidenheid en originaliteit is leuk om te zien!

Schuin daarbovenaan zie je staan: search members. Dat kan je aan klikken, en dan kan je naar ''advanced search''. Klik je dat aan dan krijg je alle velden te zien van het normale user profile. Iedereen die in een bepaald vak iets ingevuld heeft, kan je dan opzoeken, dan krijg je een overzicht.

Voorbeeld: je wil wel eens weten wie er allemaal een Testarossa hebben. Dan zet je bij 'personal ferraris' dat neer en klik je onderaan op 'search now' en voila. Zo ook bijv: wie hebben er allemaal een Alfa; dan zet je dat bij 'owned cars' neer, en na 'search now', krijg je :

4TheFuture
Alfer
cavalino328gts
F328GTS
Ferrari308GT4
fleischeuer
ForzaFerrari
fransgoud
Gianni Giuliani
GTSturbo
petergrootswagers
sander82
Vivado Ferrari


Vandaar dat het toch wel leuk is als mensen die vakjes invullen in hun profiel. Zeker als de site groter wordt. Heb je bijv een technische vraag, of wil je ervaringen delen, dan kan je op deze wijze zien, bij wie je wellicht terecht kan. En kan je pm-en. Het is immers ondoenlijk al die profielen één voor één aan te klikken.

Aangezien deze site nu al aardig gegroeit is en een beetje een omvang krijgt, leek me dit handig dit even uit te leggen. Succes ermee.

Last edited by nofear02; 11-07-2008 at 23:12..
Reply With Quote
  #15  
Old 20-08-2007, 00:35
nofear02's Avatar
nofear02 nofear02 is offline
F1 world champion
Site-Owner
 
Join Date: Aug 2006
Location: Z'drecht-Holland
Posts: 14,217
Default Les 14 - Rules, en het Aandachtsteken (om te laten veranderen

Er gelden regels voor het gebruik van deze site. Die staan hier: http://www.f-chat.eu/showthread.php?p=345 .

Verder geldt er, dat we voor ieders veiligheid niet zómaar de volledige naam, laat staan adres, neerzetten van 'gewone' mensen die een of meerdere F('s) hebben (dus racecoureurs mag natuurlijk wel). Want die vinden dat vaak gewoon geen prettig idee.

Mocht je nou iets zien wat naar je mening in strijd is met die regels, dan kan je de Admin en de SiteOwner dat heel makkelijk laten weten; door het aandachtsteken aan te klikken. Dat is die uitroepteken bovenaan elke post, rechts naast dat getal. Dan verschijnt er een kader waarin je even kan typen wat je eraan stoort. Dan druk je op verzenden. En dan krijgen zij volautomatisch een e-mail met de tekst van die post en jouw commentaar erop. Dan kunnen zij de post beoordelen en eventueel even iets veranderen.


Last edited by nofear02; 20-08-2007 at 00:41..
Reply With Quote
  #16  
Old 27-08-2007, 12:04
nofear02's Avatar
nofear02 nofear02 is offline
F1 world champion
Site-Owner
 
Join Date: Aug 2006
Location: Z'drecht-Holland
Posts: 14,217
Default Les 15 - Vertalingen / andere talen

Deze site is opgezet om 6 grote landen/taalregio's hun eigen complete sectie met handige indeling te geven in hun eigen taal. Daar'boven' hangt dan de algemene sectie, in het engels. Door de tijd heen hoop ik al die talen/landen-secties ook echt op te kunnen starten.

Mocht je het leuk vinden in die andere landensecties ook eens rond te dwalen (en dat is inderdaad leuk!) maar je bent niet zo goed in die andere talen:

Voor al diegenen wiens engels, duits, spaans, italiaans en frans niet zo well, gut, bien, bene en bien is, anno 2007 bestaat er zoiets als Google Translate! Zie:

http://www.google.com/translate_t?langpair=es|en

Hiermee kan je stukken tekst aardig laten vertalen vanuit het engels, of duits, frans, etc. en vice versa.

Lees je dus iets, waarvan je denkt; wat staat daar? kopieer de tekst en zet het in het linkergedeelte, selecteer van welke taal naar welke taal het moet en druk op translate.

Let wel op typfouten, want alles wat niet goed staat vertaalt ie niet. En elke woordje wat ie niet snapt, laat ie gewoon staan. Maar al met al kom je er dan vaak toch wel aardig wijs uit! . En dat is hartstikke leuk!

Natuurlijk is het jammer dat nederlands er niet bij staat; aan de andere kant; wij kennen hier engels goed genoeg. Wil je zelf iets terugschrijven in die landensectie, dan moet je dus wel het engels even goed weten en foutloos typen. Maar het hartstikke leuk!

Mochten we straks dus meerdere members hebben uit andere landen, kijk ook eens in die sectie en schrijf gerust iets terug! Dat is toch ook deels het doel van deze europese F-gemeenschap!

.
Attached Images
File Type: jpg googletranslate.JPG (89.5 KB, 9 views)

Last edited by nofear02; 11-07-2008 at 23:12..
Reply With Quote
  #17  
Old 02-10-2007, 00:46
nofear02's Avatar
nofear02 nofear02 is offline
F1 world champion
Site-Owner
 
Join Date: Aug 2006
Location: Z'drecht-Holland
Posts: 14,217
Default Les 16 - Search- functie

De site is inmiddels nogal gegroeid; veel members en ook heel veel posts. Met veel zinnige info ertussen, maar hoe vind je iets over iets dat je wilt weten 1,2,3 op de site (terug)? Daar is de search-functie voor!

In de blauw-grijze balk bovenaan, zie je als 2e woordje van links 'search' staan. Met een pijltje ernaast. Als je dat even aanklikt, dan krijg je meerdere opties:

eerst
Ferrari-Chat.eu:
Rules
FAQ
Ferrari-Models

en dan:
Search Forums

Je ziet dan een wit vak waarin je wat-voor-woord-dan-ook kan invullen! maranello, 360, enzo, fiorano, concoursstaat, enz enz.

Je moet dan daaronder even aanklikken of je de draad wil krijgen waar dat woord in staat, of alleen de posts/berichten.

Het zal duidelijk zijn dat hoe specifieker het woord is dat je zoekt, hoe minder resultaten je krijgt , dus eerder datgene vindt dat je zoekt. Bijvoorbeeld: nieuwjaarsreceptie, carlos monteverde, Konig, of 'opa en oma', etc.

Heb je dus gisteren, vorige week, of vorige maand iets gelezen, en je kan het niet meer vinden / weet niet meer waar het stond; bedenk even een apart woord dat in die tekst staat en je kan het gemakkelijk terugvinden. Moet je niet 'ferrari' intoetsen natuurlijk.... Of 'de' 'het' of 'een'.

.

Last edited by nofear02; 29-04-2008 at 23:14..
Reply With Quote
  #18  
Old 07-03-2008, 02:21
nofear02's Avatar
nofear02 nofear02 is offline
F1 world champion
Site-Owner
 
Join Date: Aug 2006
Location: Z'drecht-Holland
Posts: 14,217
Post Les 17 - Inklappen van delen van het forum ?

Indien gewenst: u kunt zelf bepalen wat u zichtbaar wil hebben op uw beeldscherm: helemaal rechts ziet u dat blauwe vierkantje met dat rondje erin en die 2 pijltjes (ter hoogte van 'posts'); daarmee kunt u een sub-forum in- of uitklappen. Wilt u dus alleen het europa-deel zien dan klapt u dus 'Community' , 'World' and 'Various' in (maar u mist dan wel een hoop leuks in al die andere secties hoor! ).

.
Attached Images
File Type: jpg inuitklapteken.JPG (2.8 KB, 413 views)

Last edited by nofear02; 19-09-2008 at 20:34..
Reply With Quote
  #19  
Old 19-09-2008, 20:30
nofear02's Avatar
nofear02 nofear02 is offline
F1 world champion
Site-Owner
 
Join Date: Aug 2006
Location: Z'drecht-Holland
Posts: 14,217
Default Les 18 - prive-berichten lezen/ versturen (private-messages in t engels)

Voor iedereen die nog niet zo bekend is met het F-Chatten:

Op de site is er een systeem waarbij je elkaar berichtjes kan sturen. Dat heet een "Private Message".
Die staan rechtsboven in dat ene vakje (zie bijlage), dan ziet u waarschijnlijk dit staan:

Welcome, <uw gebruikersnaam>
You last visited: Today at 00:40
Private Messages: Unread 2, Total 2.

Als er achter ''unread" dus 1,2,3 etc staat (dan staat dat gelijk in het zwart, dus ''vet''), dan heeft u één of meerdere berichtjes; dan moet u even op dat woordje 'private messages' klikken en dan kom je in je eigen ''brievenbus''. Dan zie je daar een of meerdere regeltjes staan, die ook zwart/vet is/zijn, en als je dáár op klikt dan krijg je het berichtje dat iemand naar jou stuurde te zien, en kan je dat lezen.

Druk je op ''reply'', dan kan je iets terug schrijven naar de afzender, als u dat wil.

Je kan natuurlijk ook zelf zomaar beginnen hé?! Als je op 'private messages' klikt, dan aan de linkerkant; daar staat ergens ''send new message''. Daarop klikken, dan verschijnt een nieuw wit vlak. Daarin kan je typen. Bovenaan zet je de username naar wie je het wil toesturen (type de 1e 3 letters en wacht een halve seconde en je krijgt alle users die een username hebben die met die 3 letters beginnen; dan hoef je er alleen nog maar op te klikken en vult de site het verder zelf in ). en je moet een titel verzinnen.

Concreet:
- wil je zelf een nieuw bericht maken en versturen dan moet je daar links aanklikken ''new message'', dan verschijnt dat scherm met 3 witte vlakken;
. bovenaan (blauwe rondje) zet je naar wie het moet.
. gele rondje: moet je even een titel neerzetten,
. rood rondje; de tekst/je bericht.
. en dan onderaan; op dat vakje drukken waar dat groene rondje omheen staat. Dat is dus ''submit'' en dan gaat ie. Is leuk hoor!

.
Attached Images
File Type: jpg privmessboard.JPG (31.5 KB, 404 views)
File Type: jpg pmbeantw1.JPG (132.4 KB, 0 views)
File Type: jpg pmmaken1.JPG (147.8 KB, 0 views)
File Type: jpg nieuwpmmaken.JPG (101.8 KB, 0 views)

Last edited by nofear02; 08-12-2008 at 18:33..
Reply With Quote
  #20  
Old 23-09-2008, 14:14
nofear02's Avatar
nofear02 nofear02 is offline
F1 world champion
Site-Owner
 
Join Date: Aug 2006
Location: Z'drecht-Holland
Posts: 14,217
Default Les 19 - menu in een andere taal: waaronder nederlands!

Voor diegenen die niet zo sterk zijn in engels, of het gewoon niet prettig vinden het menu constant daarin te moeten lezen; je kan onderaan de site kiezen voor een andere taal; waaronder nederlands. Dan staan alle vaste dingen en systemen van deze site ineens in het nederlands. Is misschien prettiger? Hier kan je het veranderen (blauwe pijlen; daar klikken):
.
Attached Images
File Type: jpg anderetaal.JPG (58.1 KB, 2 views)

Last edited by nofear02; 23-09-2008 at 14:16..
Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 16:03.


F-Chat.eu has no association with Ferrari S.p.A.
Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd. Canon

eXTReMe Tracker